Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Sözlük Tasarım Yarışması’nda ilçe birincisi  olduk

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Sözlük Tasarım Yarışması’nda ilçe birincisi olduk

Dilimizin Zenginlikleri Projesi  kapsamında yapılan, Sözlük Tasarım Yarışmasında, Okulumuz öğrencisi Melisa Beren Tandoğan ilçe 1. si olmuştur

10.01.2024 96

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin başlangıç adımlarını daha önce attıklarını ve haziran başından beri Türkçe, Türk kültürü, ülkeyi bir arada tutan değerler üzerine çalıştıklarını anlatan Tekin, projenin bu sürecin devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Türkçe eğitiminin önemine değinen Tekin, şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkçe, çocukların akademik başarılarında önemli rol oynuyor. Türkçe, çocukların kendilerini iyi ifade edebilmeleri hem de bizi bir arada tutmak için önemli bir referans kaynağı. Çocuklarımızın sadece akademik hayatta değil; iş hayatında, toplumsal hayatta, aile hayatında başarılı bir biçimde kendilerini ifade etmelerini istiyorsak bu konudaki en temel eksikliğimiz Türkçe dil becerilerinin yeterince gelişmiş olmaması. Çıkış noktamız burası. Bakanlık olarak temel vazifemiz, Türk millî kimliğini ve her bir evladının kişiliğini güçlü kılmak ise o zaman Türkçe kullanımını güçlendirmek Bakanlığımızın temel görevlerinden biri olacaktır."

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında gerçekleştirilen yarışma da başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Okulumuz öğrencisi Melisa Beren Tandoğan Ortaokul kategorisinde ilçe 1. si olmuştur. Öğrencimizi ve katkı sunan öğretmenlerini tebrik eder , başarılarının devamını dileriz

10-01-202410-01-2024

Kaynak: meb.gov.tr